×

Alături de copii cu demnitate, devotament și dragoste

Lucia Caciuc, șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din Chișinău a relatat despre experiența prin care trece acum echipa direcției pe care o conduce și care este formată preponderent din femei:

„Viața a demonstrat că femeile sunt luptătoare și, în această perioadă de carantină, noi, femeile trebuie să reconfirmăm acest statut. În sistemul de protecție a copilului, majoritatea colaboratorilor sunt femei – peste 90%. Noi ne confruntăm cu aceleași probleme ca și toți acum. Ceea ce ține de colaboratorii Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului, vreau să vă asigur că suntem bine, muncim, facem față provocărilor, răspundem și în continuare apelurilor. Ne străduim să lucrăm mai mult de acasă, dar un grup mic asigură funcționalitatea direcțiilor de sector.

La fel ca și medicii avem colegi în linia întâi – colegii din cadrul serviciilor de plasament, deoarece copiii din aceste centre nu au cum să meargă acasă, nu au părinți care să-i aștepte. De aceea vreau să mulțumesc acestor colaboratori din linia întâi pentru dăruire, pentru sacrificiul pe care îl fac, pentru că sunt alături de acești copii și de nevoile lor, pentru că și ei trec prin anumite frustrări și provocări. Copii noștri sunt speciali, ei au trecut prin multe încercări în viață până au ajuns la noi, de aceea au nevoie de multă dragoste și de multă afecțiune. Ceea ce reușesc să facă colegii mei este să le aducă acel plus de dragoste și de atitudine pozitivă. Ca și părinții suntem alături de ei când își fac temele, pregătim bucate, facem meniuri, facem menaj. Aceste timpuri grele se vor termina, iar copii trebuie să își trăiască copilăria așa cum este firesc să fie, iar noi, cei maturi, suntem obligați să le o asigurăm”.

 https://moldova.unwomen.org/ro/noutati-si-evenimente/noutati/2020/04/from-where-i-stand—social-workers?fbclid=IwAR0BdLNZcM8uRxNKqUhWtJh8KjhVnynvS9U7L7req-cfT3FsGGCfROLXnzA

DISTRIBUIE