×

3 decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Tradițional, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, care este marcată în lume pe 3 decembrie, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului continuă Campania de sensibilizare pentru promovarea abilităților/talentelor copiilor cu dizabilități.

Luând în considerație situația epidemiologică în care ne aflăm, activitățile se desfășoară online și în serviciile sociale/de plasament, unde se află beneficiarii.

În cadrul campaniei participă copiii din serviciile sociale/centrele comunitare, centrele de plasament și centrele de zi din cadrul DMPDC.

Campania este inițiată în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, precum și în vederea conștientizării opiniei publice asupra existenței persoanelor cu dizabilități, integrarea în comunitate, socializare, promovarea talentelor prin implicarea copiilor, tinerilor și familiilor în activități educativ-artistice.

În dependență de dizabilitatea pe care o au, acești copii la fel au visuri, scopuri și abilități deosebite pe care doresc să le pună în valoare, prin urmare, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului desfășoară o campanie de sensibilizare pentru promovarea abilităților copiilor cu dizabilități, în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie 2020.

Beneficiarii DMPDC vor fi implicați în diverse activități educativ-culturale, master-clasuri, expoziții de lucrări, unde se va pune accent pe:

  • promovarea și dezvoltarea abilităților copiilor și tinerilor cu dizabilități;
  • respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități;
  • prevenirea discriminării persoanelor cu necesități speciale;
  • punerea în valoare a talentelor persoanelor cu dizabilități: artă decorativă și plastică, interpretare muzicală, teatru și coreografie;
  • stimularea creativităţii, expresivităţii artistice.
DISTRIBUIE