Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

A avut loc seminarul internaţional de formare destinat specialiştilor în protecţia copilului

IMG_2112

Având în vedere importanţa majoră a problemei copiilor în dificultate şi în situaţie de risc, precum şi necesitatea consolidării colaborării intersectoriale,  Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din Chişinău a organizat în perioada 22 – 24 mai 2013 un seminar internaţional destinat specialiştilor care activează în domeniul protecţiei copilului.

Instruirile realizate de către formatorii din Republica Moldova şi Italia au avut drept scop eficientizarea relaţiilor de colaborare între autoritatea tutelară din municipiul Chişinău şi alte localităţi ale republicii, prin stabilirea mecanismelor clare de cooperare; perfecţionarea specialiştilor responsabili de lucrul cu copiii în situaţie de risc şi în conflict cu legea, pedagogilor, psihologilor, prin familiarizarea cu metodele moderne de lucru cu adolescenţii şi de organizare a acţiunilor de prevenire a exploatării sexuale comerciale a minorilor.

Seminarul a avut loc în cadrul proiectului „Susţinerea minorilor din Republica Moldova şi Ucraina”, implementat în municipiul Chişinău în perioada anilor 2008 – 2013 cu susţinerea autorităţilor locale, organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor din Regiunea Emilia-Romagna, Italia.

Temele dezbătute în cadrul seminarului sunt următoarele: Mecanisme de colaborare dintre DMPDC şi autorităţile tutelare din raioanele ţării, Lucrul în reţea: poliţia şi serviciile sociale – experienţa externă, Conceptul educaţiei sexuale – practici externe, Profilul psihologic al minorilor cu tendinţa de a se prostitua, etc.

Toate subiectele propuse au iscat numeroase dezbateri şi discuţii, fapt ce demonstrează interesul participanţilor faţă de problemele abordate. Invitaţii au apreciat pozitiv evenimentul, mulţumind organizatorilor pentru o asemenea experienţă mult aşteptată şi binevenită. Specialiştii au manifestat dorinţă unanimă de repetare a unor întâlniri similare, care vor spori profesionalismul şi calitatea lucrului efectuat în cadrul sistemului de protecţie a copilului şi familiei.

 

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor