A fost lansat Serviciul de plasament de urgenţă destinat copiilor în situaţie de risc

DSCN1759

Marţi, 11 noiembrie, 2014, în incinta Centrului  municipal de plasament şi reabilitare a copiilor de vârstă fragedă a avut loc lansarea unui nou serviciu social – Serviciul de plasament de urgenţă. Acest serviciu nou şi util pentru sistemul de protecţie a copilului a fost dezvoltat de către Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Asociaţia Obştească „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” (reprezentant al organizaţiei „Hope and Homes for Children” din Marea Britanie) cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei şi Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova.

Serviciul este destinat copiilor, viaţa sau sănătatea cărora se află în pericol iminent, depistaţi în afara orelor de lucru ale autorităţii tutelare teritoriale Chişinău: seara sau în zilele de odihnă. Luând în consideraţie numărul copiilor în situaţie de risc depistaţi pe teritoriul mun. Chişinău, considerăm că noul serviciu va veni în suportul instituţiilor abilitate în apărarea şi protecţia drepturilor copilului şi va servi interesului superior al acestora.

Ceremonia de inaugurare a Serviciului de plasament de urgenţă a fost deschisă de către Svetlana Chifa, Şef al Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, la fel cu un cuvînt de salut şi încurajare au venit, Dorin Recean, Ministru al Afacerilor Interne, Galina Bisset, coordonator regional HHC Marea Britanie, Corina Cojocaru, Co-preşedinte al Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova, Sandra Cojocaru, Coordonator Marketing, Shopping Malldova.

După partea oficială de lansare a serviciului toţi cei prezenţi au fost invitaţi să se întrunească la o masă rotundă cu genericul ”Copilul în risc iminent – prerogativă pentru protecţia copilului”, unde au fost discutate teme precum „Importanţa Serviciului de urgenţă pentru copilul în situaţie de risc”, prezentată de către Diana Teacă, asistent social al Serviciului de plasament de urgenţă, „Plasamentul de urgenţă sub aspectul Legii 140 din 14.06.2013 privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi”, subiect abordat de către Mariana Roşca, Şef  al Secţiei asistenţă juridică din cadrul DMPDC.

În urma tuturor discuţiilor din cadrul mesei rotunde s-a ajuns la concluzia că doar prin eforturi comune, acţiuni coordonate în cadrul unor parteneriate constructive, implicare responsabilă, competenţă şi multă  dragoste putem crea o lume mai bună pentru copii.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor