A sunat primul clopoțel pentru copiii rămaşi fără ocrotire părintească, care vor merge în clasa I-a

Astăzi, 23 august 2018, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului a desfășurat tradiţionala întâlnire a reprezentanţilor autorităţilor publice locale și centrale cu copiii rămaşi fără ocrotire părintească, care vor merge în clasa I-a. Evenimentul a fost organizat în incinta Primăriei municipiului Chișinău.

Activitatea a inițiat cu sunetul clopoțelului și mesajul de felicitare a șefului interimar al Direcției, doamna Lucia Caciuc, care le-a dorit copiilor succese deosebite și să obțină rezultate bune la școală. Mesaje de susținere și încurajare au exprimat și doamna Carolina Olaru, şef interimar al Direcţiei Generale Asistenţă Socială și Sănătate, doamna Tamara Tentiuc, reprezentant al Oficiului avocatului poporului pentru drepturile copilului, doamna Viorica Negrei, șef adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport și domnul Luc J. G. von Francois, președinte al Centrului Educativ, Cultural, Social, Economic și Francofon.

Cei 26 de copii au pășit cu multe emoții pragul primăriei, însoțiți de tutori aceștia și-au ales cu grijă locurile la masă, dând dovadă că sunt pregătiți să înceapă o etapă importantă din viața lor. Inocenți și totodată, impresionați de oamenii care și-au îndreptat toată atenția spre ei, micuții își așteptau cu nerăbdare ghiozdanele pline cu caiete, pixuri, creioane colorate, ș. a, care au fost donate de doamna Xenia Tarnavscaia. Menționăm că procurarea ghiozdanelor pentru copii a fost posibilă datorită implicării oamenilor cu suflet mare, care au donat bani prin intermediul platformei forum.md, astfel ca copilașii din evidența autorității tutelare Chișinău să meargă în clasa I-a cu lucrurile necesare pentru un școlar. De asemenea, copiii au primit dulciuri, iar DMPDC le-a oferit în dar și câte un clopoțel. Micuții și-au continuat sărbătoarea cu multe distracții, zâmbete, voie bună și energie pozitivă.

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului mulțumește sponsorilor: Xenia Tarnavscaia și Food Planet Restaurants „McDonald’s Moldova” pentru contribuția adusă în organizarea evenimentului dedicat copiilor rămaşi fără ocrotire părintească, care vor merge în clasa I-a.

Ca şi în anii precedenţi, în cadrul întrevederii, fiecare copil a primit din partea municipalității o sumă de bani necesară pentru acoperirea cheltuielilor de școlarizare.

În acest context ţinem să menţionăm, că actualmente în evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului sunt 1533 copii rămaşi fără ocrotire părintească, dintre care la 1344 copii le-a fost instituită forma de protecţie de tip familial (441 adoptaţi, 870 copii – în serviciul de tutelă/curatelă, 42 – în servicii de protecţie de tip familial şi 180 copii se află în servicii de tip rezidenţial.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor