Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Activitatea instructiv-profilactică pentru părinţi „Administrarea raţională a medicamentelor pentru copii”

IMG_3315

Sâmbăta, 5 aprilie, ora 11.00, în incinta centrului „Fantastic”, str. Lomonosov 40/2, la invitaţia pedagogului centrului „Fantastic-CeCeFel”, reprezentantul companiei farmaceutice ”Egyption Medico” a petrecut o lecţie instructiv-profilactică cu tematica „Administrarea raţională a medicamentelor pentru copii”. La activitate au fost prezenţi 20 de părinţi aflaţi în evidenţa pedagogului organizator şi pedagogului social din sectorul Centru.

          În cadrul discuţiei au fost abordate următoarele subiecte:

–         Adresarea la medic în caz de boală, dar nu administrarea medicamentelor de sine stătător sau „la prescripţia vecinei”.

–         Citirea prospectului înainte de administrarea medicamentului.

–         Respectarea dozei şi timpului de administrare.

–         Reguli de administrare, păstrare, combinare a preparatelor.

–         Producătorii medicamentelor.

Părinţii au manifestat interes faţă de tema abordată şi au fost activi în discuţii, având mai multe întrebări suplimentare, cum ar fi: problemele care apar la copii după administrarea antibioticilor, în ce cazuri dăm copiilor preparate antivirale, are nevoie de vitamine un copil sănătos sau nu, ş.a.

Părinţii au rămas mulţămiţi de instruire, menţionând utilitatea informaţiilor şi sfaturilor primite. Însă, luând în consideraţie faptul că în două ore, cât a durat activitatea, nu s-a reuşit abordarea tuturor întrebărilor adresate de părinţi, s-a decis organizarea în curând a unei noi întâlniri pentru a răspunde tuturor solicitărilor.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor