Satul Budeşti la 561 de ani

14445386_1772876812926964_10296529_nLa data de 18 septembrie 2016, şeful interimar al Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, doamna Rodica Terehovschi şi şefa Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului din sectorul Ciocana, doamna Maria Gribencea au participat la festivităţile consacrate Hramului Bisericii  “Minunea Sfântului Arhanghel Mihail în Colose” din satul Budeşti, municipiul Chişinău.

Sărbătoarea festivă s-a început cu decernarea premiului “Copilul Anului 2016”, care s-a desfăşurat în cadrul Centrului pentru Copii şi Tineret “Udo Jurgens” din satul Budeşti.

Festivitatea a continuat cu marșul budeștenilor, serviciul divin oficializat de un sobor de preoţi de la Biserica “Sfinţii Arhanghel Mihail şi Gavril” din localitate, recepţie, competiţii sportive la fotbal şi rugby, premierea participanţilor la competiţiile sportive şi felicitarea cuplurilor care celebrează “Nunta de Aur” .

Doamna Rodica Terehovschi împreună cu doamna Nina Costiuc, primarul satului Budeşti, au participat la expoziţia “Toamna de Aur”, unde au urmărit zeci de compoziţii deosebite din fructe, legume şi obiecte lucrate manual de către elevii care studiază la şcoala din localitate. Tinerii artişti au creat adevărate opere de artă scluptând în legume lucrări grandioase care reflectă cu desăvârşire splendoarea toamnei.

Sărbătoarea s-a finalizat cu hora satului care s-a desfăşurat în parcul din centrul localităţii.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor