Asistenţa copiilor victime ale violenţei – dialog deschis între autoritatea tutelară cu organele de urmărire penală şi de drept

DSCN2598La data de 26 februarie 2015, în incinta Complexului Summit Event & Conference Center, s-a desfăşurat masa rotundă cu genericul: ,,Colaborarea autorităţilor tutelare cu organele de urmărire penală şi de drept în vederea asistenţei copiilor victime ale violenţei în municipiul Chişinău”. Activitatea dată a fost realizată în parteneriat cu Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii, cu suportul reprezentanţei UNICEF Moldova. 

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţiei de Poliţie a Municipiului Chişinău, Procuraturii Municipiului Chişinău, Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii şi reprezentantul UNICEF Moldova. Asemenea activităţi sunt de o importanţă majoră, contribuind la dezvoltarea unei colaborări productive, în vederea prevenirii violenţei faţă de copii şi asistenţei copiilor victime ale violenţei.
Din păcate, violenţa faţă de copii rămîne a fi o problemă actuală pentru societatea noastră. Unul din motive îl constituie insuficienţa programelor sistemice de sensibilizare a societăţii.
Dacă cunoaşteţi un copil supus oricărui tip de abuz, anunţaţi imediat autorităţile. În cazurile de urgenţă apelaţi 902 sau Telefonul Copilului 116-111 (gratuit 24h/24h) sau expediaţi un mesaj la adresa electronică: ajutauncopil@cnpac.org.md.
Asistenţa copiilor abuzaţi/neglijaţi este garantată de stat şi se oferă gratuit. De fiecare din noi depinde dacă va fi stopată această problemă majoră. Să nu fim indiferenţi, căci copiii de astăzi sunt viitorul de mîine.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor