Atelier de lucru : ,,Educație incluzivă” – organizat de către DMPDC în comun cu DGETS

DSCN4659

La data de 18.08.2015 în incinta Centrului social regional ,,Renaştere” a fost organizat atelierul de lucru nr. 6 „Educaţie incluzivă” de către Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport în colaborare cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în cadrul conferinţei cadrelor didactice din mun. Chişinău cu genericul: „Acces, relevanţă, calitate în educaţie-competenţe pentru prezent şi viitor”.
În cadrul atelierului de lucru au participat reprezentanţi ai DGETS, specialişti ai Centrului psiho-socio-pedagogic, reprezentanţi ai DMPDC, preşedinţi ai comisiilor multidisciplinare intraşcolare, cadre didactice de sprijin, psihologi, manageri ai Centrelor de plasament statale şi nestatale, reprezentanţi ai societăţii civile.
Prezentările realizate la acest atelier s-au axat pe problemele copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Astfel, Carolina Cugut, şef SAP din cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic a venit cu informaţia: „Copii cu CES: realizări, provocări, perspective”. Totodată, Svetlana Chifa, şef DMPDC a abordat subiectul: „Parteneriate constructive – garanţie a succesului în asistenţa copiilor în situaţie de risc”, iar Cristina Coroban, manager CCAF a a realizat o prezentare interesantă privind: „Incluziunea socio-emoţională: practici şi perspective”.
La finalul atelierului au fost punctate câteva concluzii, precum: responsabilizarea familiei în vederea acceptării şi cunoaşterii fenomenului de educaţie incluzivă, promovarea educaţiei incluzive în mass – media, intensificarea colaborării intersectoriale şi dezvoltarea parteneriatelor cu alte instituţii din domeniu.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor