Comorile din Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

13523003_1751481145121236_5510614154704982824_oCopiii care vizitează Centrele Comunitare pentru Copii şi Tineri “Andrieş” şi „Dacia” din sect. Centru au mers în excursie la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din mun. Chişinău.

Mai mult decât un muzeu, un veritabil loc memorial, unde pasiunile, neliniştile şi melancoliile se întâlnesc, se împletesc, explodează, fascinează.

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală este locul în care zidurile vorbesc în numele tradiţiei, iar exponatele parfumează cu mireasma folclorului moldav.

Clădirea adăposteşte nenumărate colecţii deosebite, precum: colecţia paleontologică colecţia zoologică, colecţia botanică, colecţia numismatică, colecţia de covoare moldoveneşti şi colecţia de port popular.

Printre comorile acestui muzeu se numără și planşele pe care este trasată istoria patrimoniului cultural din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.

Pe teritoriul muzeului copiii au avut posibilitatea să admire o Grădină Botanică, ce întruneşte cele mai răspândite specii de plante, arbori şi arbuşti de pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul Grădinii Botanice a fost organizată o expoziţie de păsări, reptile şi peşti pentru a bucura ochii tuturor vizitatorilor.

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală  este cel mai vechi muzeu din Republica Moldova, pe parcursul existenţei sale şi-a lărgit treptat domeniul de activitate, creând colecţii ce reflectă istoria naturală, evoluţia societăţii umane, natura contemporană şi cultura tradiţională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai târziu a Republicii Moldova. În prezent deţine un patrimoniu de circa 135 mii de piese exponate în numeroase expoziţii care au pus în valoare lumea animală şi vegetală, îndeletnicirile populaţiei şi bogaţiile naturale ale ţinutului.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor