Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Comunicat de presă

Chişinău, martie 2014

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului îşi exprimă nedumerirea şi dezacordul faţă de articolele apărute în ziarele „Аргументы и факты в Молдове» la data de 20 februarie 2014 şi «Пульс дня» la data de 26 februarie 2014.

Articolele menţionate în sursele media relatează cazul unui copil din mun. Chişinău rămas fără ocrotire părintească, asupra căruia în luna martie a anului 2011 a fost instituită tutela, iar ulterior, în luna ianuarie 2014 copilul a fost luat forţat din familia tutorelui şi plasat într-un serviciu de plasament din subordinea DMPDC.

Informaţiile sunt prezentate eronat, dintr-o singură perspectivă, bazate doar pe declaraţiile tutorelui, fără a verifica corectitudinea afirmaţiilor din surse oficiale şi a efectua o investigaţie jurnalistică profesionistă. Autorii articolelor nu au solicitat poziţia autorităţii tutelare teritoriale pe marginea subiectului abordat şi au evitat să menţioneze că anularea tutelei asupra copilului a fost efectuată în baza art. 8 a Legii nr. 45 din 01.03.2007 cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie, în urma sesizărilor parvenite de la mai multe persoane şi confirmate în cadrul evaluării psihologice a copilului efectuate de specialiştii Centrului de prevenire a abuzului faţă de copil „Amicul”.

De menţionat că articolele publicate dezvăluie amănunte ce ţin de identitatea copilului, instituţia unde acesta a fost plasat, astfel fiind încălcate prevederile Legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Reieşind din cele expuse, Direcţia Municipala pentru Protecţia Drepturilor Copilului declară că va întreprinde măsurile de rigoare întru respectarea interesului superior al copilului şi apărarea drepturilor acestuia, inclusiv în instanţa de judecată.

Întru elucidarea cazului copilului menţionat şi informarea obiectivă a publicului, DMPDC invită reprezentanţii mass media la conferinţa de presă, care va avea loc la data de 4 martie 2014, începând cu ora 14.00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

Detalii:

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului

mun. Chişinău, str. Al. Vlahuţă, 3, bir. 5

Tel.: 022-229449

E-mail: dmpdcchisinau@mail.ru

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor