Comunicat de presă

copil__bataieMasa rotundă cu genericul „Colaborarea intersectorială în asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale abuzului, neglijării, exploatării, traficului” a finalizat şirul de întâlniri organizate în vederea dezbaterilor pe marginea proiectului Instrucţiunii privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale abuzului, neglijării, exploatării, traficului.

Abuzul şi violenţa asupra copiilor rămâne a fi o problemă actuală pentru societatea noastră şi care necesită o intervenţie complexă. Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului din Chişinău au iniţiat procesul de consultare a proiectului Instrucţiunii privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale abuzului, neglijării, exploatării, traficului. În acest context, în cadrul fiecărei Preturi au fost desfăşurate şedinţe de lucru la nivel de sector, cu scopul de a eficientiza mecanismele de identificare şi raportare a cazurilor de abuz şi violenţă.

Chestiunile dezbătute în cadrul acestor şedinţe vor contribui la crearea unui mecanism comun eficient de referire a cazurilor în sectorul respectiv.

 

Detalii pe:

www.cnpac.org.md

www.amicel.org.md

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor