Continuarea seminarului de instruire cu genericul: ,,Intervenţii în situaţii de criză. Consilierea copiilor cu ideaţie suicidară”.

Изображение 165Astăzi, 28 iunie 2016, Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului în colaborare cu Asociaţia Obştească ,,Altruism” au organizat cel de-al doilea seminar de instruire pentru pedagogii din Centrele Comunitare pentru Copii şi Tineri cu genericul: ,,Intervenţii în situaţii de criză. Consilierea copiilor cu ideaţie suicidară”, având drept scop informarea pedagogilor cu privire la metodele şi instrumentele de prevenire a suicidului şi bazele consilierii copilului cu gânduri suicidare.

În cadrul seminarului au fost abordate mai multe subiecte, precum: mituri despre suicid; semnele presuicidare; bazele prevenirii suicidului la persoane; stările interne ale persoanei care are gânduri suicidare; modelul conversaţiei cu o persoană care are o ideaţie suicidară, precum şi instrumentele ajutatoare în lupta persoanei cu gânduri suicidare.

Doamna Liuba Ceban, preşedintele Asociaţiei Obşteşti ,,Altruism” a ţinut să accentueze despre importanţa principiilor şi valorilor, precum dragostea, bunătatea, demnitatea, dar şi a încrederii în sine în contextul prevenirii suicidului:

“Autorespectul şi încrederea în sine constituie baza toleranţei faţă de sine, astfel, dacă ne acceptăm pe noi înşine, dacă ne apreciem pentru ceea ce facem bine, dacă acceptăm că avem şi slăbiciuni fără să ne criticăm în permanenţă pentru ele, putem trai confortabil din punct de vedere emoţional”.

Anual Republica Moldova pierde suicidului în jur de 700 de persoane, 25 dintre care sunt copii. În fiecare caz  de suicid sunt persoane care suferă în linişte, persoane neajutorate şi fără susţinere.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor