Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Copii orfani care merg în clasa I vor primi cate 3 mii de lei

Primăria municipiul Chişinău oferă câte 3 mii de lei pentru 21 de copii orfani care merg anul acesta în clasa 1. La fel, copiii vor avea parte şi de o plimbare cu avionul.

Şefa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Svetlana Chifa, a declarat luni, 13 august, la şedinţa operativă de la Primărie, că din cei 21 de copii orfani – 17 sunt încadraţi în servicii de plasament de tip familial, tutelă şi asistenţă parentală profesionistă, iar 4 sunt din instituţii rezidenţiale.

Ca şi în anii precedenţi, copiii au fost invitaţi la Primărie. Întâlnirea copiilor cu autorităţile locale va avea loc miercuri, la ora 10.00. Apoi copiii vor merge într-o excursie la Aeroportul Internaţional Chişinău, unde vor avea parte de o plimbare cu avionul deasupra municipiului Chişinău. Călătoria cu aeronava este oferită de către administraţia aeroportului. 

Totodată, autorităţile au reiterat că aproape 8 mii de copiii din familii cu venituri modeste din municipiul Chişinău vor primi ajutor material unic în mărime de 600 de lei la început de an şcolar. Părinţii deja pot ridica banii la orice filială a Băncii de Economii, prezentând buletinul de identitate.

Sursa: http://tv7.md/

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor