×

Copiii în situație de stradă au recitat colinde și au spus urături în cadrul sărbătorii de anul nou

La sărbătoare au participat viceprimarul mun. Chișinău pe problemele sociale, Angela Cutasevici, președintele AO Asociația pentru abilitarea copilului și familiei „AVE Copiii”, Mariana Ianachevici și șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc.

Un moment deosebit pe care l-au observat oaspeții, a fost când copiii entuziasmați își repetau urăturile în odăile pentru odihnă. În șoaptă, agitați și plini de emoții fiecare din ei încerca să rostească cât mai frumos și expresiv.

Beneficiarii l-au așteptat cu mare nerăbdare pe Moș Crăciun, care a avut grijă să pună în traistă dulciuri, scurte, încălțăminte, costume de sport, precum și alte lucruri necesare.

La Serviciul Asistență Stradală, copiii au găsit un loc cald și primitor, un loc unde sunt mereu așteptați și înțeleși. Personalul serviciului depun eforturi ca acești copii să fie antrenați în diverse activități în scop educativ și cultural. Beneficiarii serviciului fac parte dintr-o categorie dificilă de copii, iar apropierea de ei se efectuează cu multă răbdare și empatie. Ne bucură că treptat am reușit să le câștigăm încrederea, astfel fiindu-le mai aproape pentru a crea o conexiune în ceea ce privește soluționarea situației fiecăruia. Însă, cea mai mare realizare pentru angajații SAS ar fi ca fiecare copil să crească în familie.

 

DISTRIBUIE