Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului vă invită la redeschiderea Centrului Comunitar Pentru Copii şi Tineri „Convorbitorul”

CONSILIUL MUNICIPAL CHIŞINĂU

DIRECŢIA MUNICIPALĂ
PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 3 octombrie 2013, la orele 15.00, Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului vă invită la redeschiderea Centrului Comunitar Pentru Copii şi Tineri „Convorbitorul”, care îşi va relua activitatea după reparaţie capitală. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului, pe adresa: str. Mircea cel Bătrân, nr. 7, sectorul Ciocana, mun. Chişinău.
La eveniment vor participa reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău, Preturii sectorului Ciocana, Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Direcţiilor din sectoare, sponsorii care au contribuit la reparaţia şi amenajarea Centrului.
Din anul 1997 Centrul Comunitar Pentru Copii şi Tineri „Convorbitorul” activează în subordinea Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Anual de serviciile Centrului beneficiază peste 600 de copii şi familiile acestora.
În total în municipiul Chişinău activează 48 asemenea centre, care se află în subordinea Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Scopul funcţionării acestor servicii este de a oferi copiilor şi tinerilor (în special din familii social-vulnerabile) spaţii sigure pentru petrecerea timpului liber, meditaţii pentru sporirea performantelor şcolare, asistenţă familiilor în educarea copiilor, depistarea copiilor şi familiilor în dificultate şi în situaţii de risc, luarea acestora în evidenţă în vederea monitorizării şi soluţionării cazurilor.
Activitatea Centrelor Comunitare din municipiul Chişinău este organizată de 63 de pedagogi şi voluntari. În cadrul Centrelor îşi desfăşoară activitatea 175 de cercuri cu profil artistic, tehnic, sportiv, turistic, de artizanat ş.a. Anual aceste Centre sunt frecventate de un număr aproximativ de 7000 de copii. Actualmente în evidenţa Centrelor Comunitare sunt 4868 de familii, cu 6910 copii în ele.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor