Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

DMPDC – Comunicat de presă

CONSILIUL MUNICIPAL CHIŞINĂU

DIRECŢIA MUNICIPALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI

Chişinău, februarie 2014

La data de 30.01.2014, în a doua jumătate a zilei, la Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului a parvenit o sesizare telefonică de la Spitalul clinic municipal de copii „V. Ignatenco” precum că la data de 29.01.2014, ora 24:00, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie al sect. Botanica a adus doi copii, cu vârsta de 13 ani, care au fost depistaţi în strada Grenoble al sectorului menţionat.

Autoritatea tutelară teritorială al mun. Chişinău imediat s-a implicat în instrumentarea cazului. Specialistul Direcţiei s-a deplasat la instituţia medicală şi a discutat cu copiii, care au povestit că ei locuiesc cu bunica, care a fost internată în spital, iar ei nu au chei ca să intre în casă. La întrebarea colaboratorului DMPDC despre instituţia de învăţământ în care studiază copiii, aceştia au afirmat că ei nu frecventează şi nu au frecventat nici o şcoală. Acest răspuns, precum şi alte afirmaţii ale copiilor i s-au părut suspecte specialistului. Astfel, el împreună cu copiii s-a deplasat în teritoriu pentru a stabili adresa unde aceştia locuiau împreună cu bunica. Însă, ajunşi la faţa locului, copiii nu au putut indica exact care este casa şi apartamentul unde locuiau.  Copiii au fost reîntorşi în instituţia medicală, iar specialistul s-a deplasat la Direcţie pentru a continua investigaţia cazului.

După revenirea la spital, la data de 31.01.2014, în a doua parte a zilei, copiii au părăsit neautorizat instituţia, fapt despre care imediat a fost anunţat Inspectoratul General de Poliţie al mun. Chişinău în vederea depistării lor.

Concomitent autoritatea tutelară a adresat demersuri instituţiilor competente pentru a verifica şi a confirma identitatea copiilor, pentru a stabili instituţia educaţională unde învaţă copiii şi alte informaţii relevante despre ei şi familiile lor.

Detalii:

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului

mun. Chişinău, str. Al. Vlahuţă, 3, bir. 5

Tel.: 022-229449

E-mail: dmpdcchisinau@mail.ru

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor