×

DMPDC lansează o campanie de sensibilizare pentru promovarea abilităților copiilor cu dizabilități

Chișinău, 25 noiembrie 2019

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului lansează astăzi o campanie de sensibilizare pentru promovarea abilităților copiilor cu dizabilități.

În cadrul campaniei vor participa copiii din serviciile sociale/centrele comunitare, centrele de plasament și centrele de zi din cadrul DMPDC.

Campania este inițiată în contextul marcării în luna decembrie a Zilei Internaționale a Copiilor cu Dizabilități, precum și în vederea conștientizării opiniei publice a existenței persoanelor cu dizabilități, integrarea în comunitate, socializare, promovarea talentelor prin implicarea copiilor, tinerilor și familiilor în activități educativ-artistice. În dependență de dizabilitatea pe care o au, acești copii la fel au visuri, scopuri și abilități deosebite pe care doresc să le pună în valoare, prin urmare, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului desfășoară o campanie de sensibilizare pentru promovarea abilităților copiilor cu dizabilități, în perioada 25 noiembrie – 9 decembrie 2019.

Astfel, pe parcursul a două săptămâni, beneficiarii DMPDC vor fi implicați în diverse activități educativ-culturale, master-clasuri, flash-moburi, expoziții de lucrări, unde se va pune accent pe:

  • promovarea și dezvoltarea abilităților copiilor și tinerilor cu dizabilități;
  • respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități;
  • prevenirea discriminării persoanelor cu necesități speciale;
  • punerea în valoare a talentelor persoanelor cu dizabilități: artă decorativă și plastică, interpretare muzicală, teatru și coreografie;
  • stimularea creativităţii, expresivităţii artistice.

Campania se va finaliza cu o activitate de totalizare pe data de 3 decembrie, unde DMPDC va marca Ziua Internațională a Copiilor cu Dizabilități.

DISTRIBUIE