Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

DMPDC și AO „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” invită reprezentanţii mass-media (Comunicat de presă)

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi AO „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” invită reprezentanţii mass-media, vineri, 21 februarie 2014, la ora 18.30, la Aeroportul Internaţional Chişinău pentru a-i întâlni pe Victoraş şi David – doi copii cu dificultăţi locomotorii, care se întorc în ţară după aflarea timp de 10 zile în Centrul de protezare din localitatea Budrio, Italia, unde li s-au instalat protezele de care aveau nevoie (la mână şi la picior).

Ambii copii au fost abandonaţi la naştere, însă soarta a făcut ca binele să-i înconjoare pretutindeni, fiind plasaţi în familiile de asistenţi parentali profesionişti, care le-au fost alături mereu, însoţindu-i şi în călătoria lor în Italia.  

Vă invităm să fiţi alături de noi la acest eveniment important şi să-i întâlnim cu drag în ţară pe Victoraş şi David, cu protezele instalate.

Pe această cale aducem sincere mulţumiri şi exprimăm înalta consideraţie tuturor susţinătorilor lui Victor şi David pentru generozitatea demonstrată şi dorinţa de a schimba în bine viitorul acestor copii. Datorită partenerilor a fost posibil să realizăm multiplele acţiuni de pregătire a plecării: documentarea copiilor, consultarea, perfectarea actelor pentru viza, acoperirea cheltuielilor pentru biletele de avion tur-retur, pentru aflarea copiilor împreună cu asistenţii parentali în Italia, confecţionarea încălţămintei speciale pentru David, procurarea medicamentelor necesare etc.

Principalii parteneri şi persoane care au contribuit la plecarea copiilor şi a asistenţilor parentali profesionişti sunt: Silvia Zaharia (Republica Moldova), Asociaţia „Renaştere” (Italia), Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), Ambasada Italiei în RM, Patronato SIAS/MCL in Moldova, S.A. „Moldtelecom”, „Victoriabank”, Î.M. „Transterminal-S”, SRL „Confort”, Fabrica de încălţăminte „Cristina”, S.A „Orhei-Gaz”, S.A.”Supraten”, SRL ”Reconscivil”, SRL „Iubos Logistic”, ziarul „Gazeta Basarabiei” (Italia), Compania „Air Moldova”.

Este de remarcat faptul că Centrul de protezare din Budrio, Italia, oferă ambilor copii posibilitatea de a primi asistenţă medicală şi proteze gratuite conform vârstei până la împlinirea majoratului.

Atragem atenţia mass-media asupra necesităţii protecţiei şi nedivulgării datelor cu caracter personal ale copiilor nominalizaţi, în conformitate cu Legea Republicii Moldova nr.133 din 08.07.2011 „Privind protecţia datelor cu caracter personal” (blurarea feţei, depersonalizarea datelor cu caracter personal etc.). În cazul nerespectării legislaţiei în vigoare vom sesiza Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Adresa: Chişinău, str. Aeroportului, nr. 80/3, Aeroportul Internaţional, Sala de aşteptare.

Pentru detalii suplimentare:

Livia Marginean, Coordonator servicii familiale, AO „CCF Moldova”

Tel.: 022 243226 sau 069042368, e-mail: lv_marginean@yahoo.com

Olga ZAHARIA, manager al Serviciului APP/DMPDC

Tel.: 022 278960 sau 069601971, e-mail: olga.zaharia@gmail.com

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor