Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

,,Dumitru Matcovschi – poet al anului” – activitate educativ-culturală la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri „Eurica”

D.Matcovschi

La data de 08.04.2014 la CCCT „Eurica”, str. A. Marinescu, 19/1, sect Buiucani, s-a realizat o activitate cu tema ,,Dumitru Matcovschi – poet al anului”.

Scopul acestor discuţii a fost cunoaşterea valorilor naţionale, studierea şi promovarea operei scriitorului Dumitru Matcovschi, înţelegerea şi conştientizarea de către copii a faptului cum scriitorul a reuşit să impresioneze generaţii de-a rândul şi să rămâne o figură marcantă pentru istoria şi cultura poporului nostru.
Pe parcursul activităţii acei 18 copii din diferite categorii sociale prezenţi în sală şi-au delectat auzul cu poezii şi cu cele mai frumoase piese pe versurile poetului care au fost puse pe note de compozitori ca Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, Eugen Doga, Mihai Dolgan, Mircea Oţel, Constantin Rusnac şi alţii, devenind şlagăre.
Copiii au fost receptivi, s-au implicat în discuţii, şi-au exprimat părerile şi au răspuns la întrebări. A fost o activitate interesantă şi plină de cunoştinţe, dar cel mai important este că copiii au concluzionat că trebuie să cunoască scriitorii, artiştii, creatorii naţionali, fiindcă ei sunt valoarea artistică a ţării noastre.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor