Evaluarea familiilor, care vor beneficia de Serviciul social „Casă de copii de tip familial”

Astăzi, 06 martie 2019, în incinta DMPDC s-a desfășurat o ședință de lucru cu privire la evaluarea familiilor, care vor beneficia de Serviciul social Casă de copii de tip familial”. La ședință a participat șeful interimar al DMPDC, Lucia Caciuc, șeful Secției reintegrare familială și adopție, Natalia Terteac, managerul Serviciului Asistență parentală profesionistă, Olga Zaharia, specialistul principal în protecția familiei, Ana Bezobrazova,  Asociația Oștească „Concordia. Proiecte Sociale”, precum și specialiștii în protecția familiei din cadrul DPDC de sector, responsabili de efectuarea evaluării. Prin urmare, specialiștii au discutat și despre corectitudinea elaborării și completării dosarelor.

Casa de copii de tip familial este creată în baza unei familii complete, care oferă copilului rămas fără ocrotire părintească îngrijire familială substitutivă în familia părintelui-educator.

Menționăm că la data de 16 ianuarie 2019, Consiliul municipal Chișinău a aprobat proiectul cu privirea la crearea Caselor de copii de tip familial, serviciu inițiat de Asociația Obștească „Concordia. Proiecte Sociale” în colaborare cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor