Excursie cu „parfum” de pâine

100_7616

La data de 18.03.2014 copiii care frecventează Centrele Comunitare pentru Copii şi Tineri „Flacăra”, „Satelit” şi „Sparta” din sectorul Botanica au beneficiat de o excursie la Combinatul de produse de panificaţie ,,Franzeluţa” SA.

Excursia a fost una cu totul deosebită – cu “parfum” de pâine. Cei 60 de copii au avut parte de câteva ore delicioase şi ca miros, gust, dar şi ca discuţii şi impresii.

Când am ajuns la combinat munca era în toi. Excursia a început prin respectarea igienei – au fost îmbrăcate haine de brutar. Apoi copiii au făcut cunoştinţă cu atelierele de lucru şi cu secretele ce ţin de fabricarea produselor de panificaţie care ne cuceresc cu diverse gusturi, ingrediente şi reţete. Au văzut cum se face, cum se coace, cum se răceşte, cum se feliază şi cum se împachetează pâinea. Pe îndelete au savurat procesul prin care pâinea ajunge pe mesele noastre.

Copii au avut ocazia să admire, una din cele mai nobile profesii, cea de brutar. O ştim cu toţii că pâinea a fost şi este unul din alimentele de bază. Totodată şi cea mai onorată în proză şi poezii.

Copiii au văzut unde şi cum se fabrică pâinea pe care o procură zi de zi. La finalul excursiei vizitatorii au fost serviţi cu dulciuri preparate de ei înşişi.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor