„FLORI FRUMOASE, FLORI DE DOR” – activitate educativ-culturală la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri “Scânteia”

DSC08523.jpg2

La data de 28.03.2014, în incinta Centrului Comunitar pentru Copii şi Tineri “Scânteia” din sect. Buiucani, str. Gr. Alexandrescu nr. 13, s-a desfăşurat activitatea cultural-educativă cu genericul „Flori frumoase, flori de dor”, la care au participat 25 copii din diferite categorii sociale.

Activitatea a avut ca obiectiv participarea, implicarea şi familiarizarea copiilor cu gradina, cu florile care înfloresc în anotimpul primăvara, urmărind ca ei să însuşească denumirea corectă a florilor, a părţilor componente a unei plante, precum şi trezirea dragostei pentru flori şi pentru ocrotirea acestora.

Pe parcursul activităţii copii au ascultat frumoasele legende ale florilor de primăvară, ei au dat dovadă de interes şi s-au implicat activ în realizarea acestei activităţi. Copiii au recitat poezii despre flori, au cântat, s-au distrat implicându-se în diferite jocuri, au răspuns activ la ghicitori şi au colorat imagini cu florile preferate, totodată s-a elaborat o gazetă de perete cu genericul ,,Lumea florilor”. Desenele copiilor au fost afişate la expoziţia din cadrul centrului.

La finalul activităţii împreună cu copiii s-au confecţionat floricele prin tehnica origami, după care s-a decorat ,,Pomul primăverii” din incinta centrului.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor