Dorul şi dragostea de părinţi în desenele copiilor

În ajunul Zilei Internaţionale a Familiei Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copiilor din capitală a organizat un Concurs al desenelor, avînd genericul: „Cu mama şi cu tata eu sunt fericit”. Cei mai creativi copii au fost premiaţi.

Pe 15 mai vom marca şi noi anul acesta sărbătoarea naţională, Ziua Familiei. Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copiilor din capitală, însă, marchează această zi deja cîţiva ani la rînd. Anul acesta, pentru a sensibiliza opinia publică, Direcţia a iniţiat un concurs al desenelor copiilor. Şefa Direcţiei, Svetlana Chifa, a precizat că acesta s-a desfăşurat în trei etape, iar finaliştii au fost menţionaţi cu diplome, medalii, premii şi dulciuri.

La concurs au participat doar copii, care frecventează centrele comunitare sau serviciile comunitare din Municipiul Chişinău. Majoritatea copiilor fiind din familii, care sunt în evidenţa deosebită a direcţiei municipale, este vorba de copii din familii social-vulnerabile şi familii cu părinţi plecaţi peste hotare. Unul dintre ei, Ionel învaţă la Liceul „Prometeu” din capitală şi spune că desenul său reprezintă o amintire de cînd era micuţ.

În total la expoziţie au fost expuse 25 de lucrări care mai de care, copii au dat frîu imaginaţiei expunîndu-şi cu mare dragoste sentimentele şi aşteptările lor de la viaţă. Majoritatea lucrărilor redau familia întregită şi fericită. Unul dintre minunatele desene expuse, aparţine Rodicăi Onică, de la gimnaziul nr. 53, care a desenat o familie de cocostîrci, ce stau în aşteptarea cocostîrcului tată. Din spusele Rodicăi, soarta familiei de cocostîrci, este asemeni celei a familiei sale.

Cîştigătorii concursului „Cu mama şi cu tata eu sunt fericit” sunt Mihai Cotic Cristina Stan, Anastasia Cioraru, Ana Maria Profireanu, Iana Dimitriu, Merico Cazacu. De premiul mare s-a învrednicit Natalia Angel, unul dintre cei mai creativi participanţi.

Menţionăm că juriul a fost constituit din trei membri, specialişti în arta plastică.

Cu prilejul Zilei familiei, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului a organizat astăzi şi o conferinţă municipală cu genericul „Consolidarea capacităţilor familiei în etapa de tranzaţie”.

a consemnat  Tatiana Guţu

Sursa: http://www.voceabasarabiei.net/

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor