În atenţia șefilor DPDC de sector, managerilor centrelor de plasament/ serviciilor specializate, directorilor caselor comunitare, pedagogilor din centrele comunitare pentru copii și tineri, copiilor și părinților!

Start curățeniei de primăvară!

Având în vedere că primăvara a revenit în forță, căldura soarelui îndeamnă spre mobilizare și participare activă la curățenie. În acest context, DMPDC face un apel către instituțiile din subordinea autorității tutelare Chișinău pentru implicare în acțiuni de salubrizare și amenajare a terenurilor aferente centrelor de plasament, centrelor  comunitare pentru copii și tineri, serviciilor specializate.

  • În acest scop, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu,  a emis dispoziția nr. 105–d din 04 martie 2019 privind organizarea și desfășurarea campaniei municipale „Curățenia generală de primăvară” .
  • Prin urmare, DMPDC încurajează managerii instituțiilor/pedagogilor din CCCT să-i implice în activități de salubrizare și pe beneficiari pentru a le dezvolta spiritul de echipă, asumarea responsabilității acțiunilor proprii, pregătire pentru viața de adult.
  • Aceste acţiuni contribuie la schimbarea atitudinii comunităţii faţă de mediul înconjurător, formarea unei solidarităţi colective pentru dezvoltarea aspectului estetic al orașului.
  • Adulții trebuie să conștientizeze asupra importanței educării copiilor pentru menținerea ordinei și a curățeniei, plantarea copacilor, aruncarea deșeurilor la coșurile special amenajate.
  • DMPDC îndeamnă întreaga comunitate să participe la marea curățenie de primăvară. Această sarcină este prioritară pentru a avea un oraș curat și frumos!

Cu respect, Lucia CACIUC,
Șef interimar DMPDC.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor