×

În legătură cu declararea codului portocaliu de pericol de infecţie cu COVID-19, Direcţia municipală pentru protecția drepturilor copilului informează despre acțiunile obligatorii pentru a fi întreprinse de către angajaţii instituţiilor

Poza-simbol

Poza-simbol

În atenția managerilor centrelor de plasament, serviciilor sociale și pedagogilor din cadrul centrelor comunitare pentru copii și tineri în legătură cu declararea codului portocaliu de pericol de infecţie cu COVID-19, Direcţia municipală pentru protecția drepturilor copilului informează despre acțiunile obligatorii pentru a fi întreprinse de către angajaţii instituţiilor menționate.

  1. Efectuarea triajului epidemiologic matinal în centrele de plasament, serviciile sociale și centrele comunitare pentru copii și tineri.
  2. Examinarea copiilor cu manifestări suspecte, asigurându-se izolarea şi supravegherea acestora de către asistenta medicală şi informarea reprezentantului legal al copilului.
  3. Igienizarea periodică a suprafeţelor, jucăriilor cu folosirea detergenţilor şi dezinfectanților.
  4. Asigurarea blocurilor sanitare pentru beneficiari angajaţii instituţiilor de plasament și de zi cu apă, săpun, dezinfectanți şi uscătoare electrice sau şerveţele uscate.
  5. Limitarea accesului în instituţii a persoanelor din afara instituţiei. În situaţii de excepţie este permis accesul doar cu bahile şi mască.
  6. Organizarea şi participarea la activităţi este interzisă.
  7. Organizarea, în perioada 10-13 martie, a activităţilor de informare şi instruire a beneficiarilor privind măsurile de prevenire a infecţiei cu COVID-19. În cadrul activităţilor se va desfăşura Ora sănătăţii(recomandăm materialele ataşate mai jos).
  8. În caz de identificare a copiilor bolnavi de infecţii respiratorii acute în instituţie informarea imediată a Centrului de sănătate publică şi Direcţia municipală pentru protecția drepturilor copilului.

https://www.cdc.gov/

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/index.html

https://ansp.md/index.php/recomandari-pentru-persoanele-care-revin-din-zonele-cu-izbucniri-in-focare-de-covid-19-pentru-a-preveni-raspandirea-infectiei-prin-coronavirus-de-tip-nou/

https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/

https://ansp.md/index.php/materiale-informative-covid-19/

https://ansp.md/index.php/coronavirusul-de-tip-nou-covid-19/

https://ansp.md/index.php/recomandarile-oms-cu-referire-la-calatoriile-internationale-si-prevenirea-cazurilor-de-infectie-cu-coronavirusul-de-tip-nou-2019-ncov-in-randul-populatiei/

https://ansp.md/

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

https://www.youtube.com/channel/UCiMg06DjcUk5FRiM3g5sqoQ

https://www.who.int/csr/disease/coronavirus_infections/ru/

https://www.youtube.com/channel/UCiMg06DjcUk5FRiM3g5sqoQ

https://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=28696&t=/Presa/Comunicate-de-presa/Sedinta-extraordinara-cu-privire-la-prevenirea-si-monitorizarea-infectiei-cu-COVID-19

DISTRIBUIE