În sectorul Buiucani s-a dat start sezonului estival 2014

bazin (1)

Vara şi-a intrat în drepturi şi pentru copii a început perioada distracţiilor. Pentru ca fiecare zi a vacanţei să poarte eticheta „distracţie”, copiii care frecventează centrele comunitare pentru copii şi tineri din municipiul Chişinău zilnic sunt implicaţi în diferite ocupaţii.

Ştim cu toţii, că înotul este activitatea preferată a copiilor în sezonul de vara. Graţie iniţiativei pedagogilor şi generozităţii şi mărinimiei directorului şcolii sportive nr. 8, domnul Palii Eugen, copii din familii social-vulnerabile, care frecventează centrele comunitare din sectorul Buiucani, au beneficiat gratis de această plăcere.

În perioada 16 – 30 iunie, peste 100 de copii au avut posibilitate zilnic, timp de o oră, de a lua lecţii de înot sau simplu a se bălăci în bazin.

În scopul evitării accidentelor, înainte de a merge la bazin, pedagogii din centre au informat copiii despre măsurile de siguranţă care trebuie respectate în timpul aflării în apă, iar în procesul de distracţie copiii au fost supravegheaţi de personalul centrelor.

Organizarea şi practicarea acestor lecţii de înot au avut drept scop nu doar de a distra copiii, dar şi de a promova modul sănătos de viaţă şi de a trezi interesul lor de a petrece timpul liber în mod plăcut şi activ, de a-i informa despre beneficiile înotului.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor