Întrevedere cu Asociația Obștească ,,Inițiativa Pozitivă”

Astăzi, 19 aprilie 2018, șeful interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, doamna Lucia Caciuc, a avut o întrevedere cu președintele Asociației Obștești ,,Inițiativa Pozitivă”, doamna Aliona Gârbu. În cadrul întrevederii s-a pus în discuție posibilitățile de inițiere a unui parteneriat între ambele instituții, totodată, doamna Gârbu, a vorbit despre serviciile pe care le prestează AO ,,Inițiativa Pozitivă”, menționând, în special, despre serviciul ,,Clinica mobilă”, care oferă următoarele servicii: consilierea și testarea HIV și ITS (hepatita C și sifilis), referirea la terapia ARV (pentru beneficiarii HIV – pozitiv), oferirea echipamentelor sterile de injectare, prevenirea cazurilor de supradozaj, terapia de substituție cu metadonă, ș. a.

Șeful interimar al DMPDC a salutat inițiativa reprezentanților asociației obștești de a colabora în domeniul prevenirii abuzului de stupefiante, alcool, violenței domestice, a infecțiilor sexual-transmisibile.

În viitorul apropiat, reprezentanții AO ,,Inițiativa Pozitivă” urmează să organizeze o activitate în incinta DMPDC, unde vor fi prezentate serviciile pe care le desfășoară, concomitent, ambele părți lucrează și la încheierea unui acord de colaborare.

,,Inițiativa Pozitivă” reprezintă o reţea a organizaţiilor neguvernamentale cu o experienţă bogată în domeniul HIV, care prestează servicii cu risc sporit de infectare a populației, persoanelor care trăiesc cu HIV, UDI, femeilor şi copiilor HIV+ sau afectați de HIV.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor