Întrevedere cu președintele Comisiei Parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie

La data de 27 decembrie 2017, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a fost vizitată de președintele Comisiei Parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie, doamna Valentina Buliga. Întrevederea a fost organizată la inițiativa șefului interimar al Direcției Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, doamna Rodica Terehovschi, având drept scop discutarea problemelor stringente existente în sistemului de protecție a copilului și oportunităților de îmbunătățire al acestuia.

La eveniment au fost prezenți șefii de secții și specialiștii Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului şi șefii Direcțiilor pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectoarele municipiului Chișinău, managerii centrelor de plasament/de zi/caselor comunitare, managerii serviciilor sociale APP/SSAP/Echipa Mobilă.

Discuţiile au purtat un caracter interactiv, fiind abordate aspecte ce vizează asigurarea protecției copiilor rămași fără ocrotire părintească, inclusiv copiii a căror unicul sau ambii părinți sunt plecați peste hotare, precum și a celor depistați în stradă fără supraveghere părintească, majorarea orelor de instruire a solicitanților la adopție, reglementarea juridică a perioadei de încredințare a copiilor solicitanților la adopție, dezinstituționalizarea copiilor, majorarea salariilor asistenților parentali profesioniști, cadrul legislativ în domeniu și calitatea serviciilor prestate.

În cadrul discuției, doamna Valentina Buliga, a propus ca lunar specialiștii din cadrul DMPDC să se întrunească într-o ședință de lucru pentru a discuta problemele identificate în sistemul de protecție a copilului, dar și vizitarea, de către doamna Buliga, a serviciilor sociale din subordinea Direcției.

La finalul ședinței doamna Buliga a adresat o scrisoare de mulțumire angajaților din sistemul de protecție a copilului pentru contribuția adusă în implementarea politicilor de protecție a drepturilor copiilor din mun. Chișinău.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor