Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Întrunire metodică cu tema „Confecţionarea atributelor floristice”, organizată de DPDC sect. Centru

IMG_2978

La data de 18 martie, la iniţiativa Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului din sectorul Centru ş-a desfăşurat lucrările întrunirea metodică cu tema „Confecţionarea atributelor floristice”.

La întrunire au participat peste 30 pedagogi şi conducător de cerc din cadrul Centrelor Comunitare pentru copii şi tineri mun. Chişinău.

Întrunirea a fost deschisă de dna Lidia Ştefaneţ, şef al Direcţiei, în continuare întrunirea a fost moderată de Valentina Volontir, specialistul principal în probleme socio-educative comunitare, care a vorbit iniţial despre necesitatea de a proiecta şi organiza activităţile pentru copii în CCCT după interesele şi dorinţele actuale ale acestora, ţinând cont de obiectivul de bază: dezvoltarea deprinderilor de viaţă ale copiilor.

Dumitru Pomîrlean, designer, a vorbit despre Tendinţele moderne în amenajarea interiorului, în special s-a referit la amenajarea sălilor de ocupaţii pentru copii. A recomandat cât mai îndrăzneţ de aplicat pe pereţi culori aprinse, figuri geometrice, dungi multicolore, de  utilizat imagini şi chipuri ale eroilor contemporani din desenele animate solicitate de copii. În final toate aceste aplicaţii dau expresivitate încăperilor.

Natalia Gordila, psihologul Direcţiei a vorbit despre influenţa culorilor asupra stării emoţionale a individului.

Corina Antoci, conducător de cerc, Centrul „Dacia” a prezentat un atelier de lucru, familiarizând cadrele didactice cu plastica „FIMO”.

Întrunirea a finisat cu prezentarea lecţiei deschise a cercului „Arta decorativă”, Centrul „Andrieş”, conducător Svetlana Iachimciuc, tema lecţiei „Familiarizarea cu tehnica TORI şi confecţionarea Zambelei”.

Întrunirea a fost binevenită, toţi cei prezenţi au menţionat că asemenea activităţi asigură schimbul de experienţă între cadrele didactice şi contribuie la instruirea continuă a acestora.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor