Invitaţie pentru presă

Dragi reprezentanţi ai mass-media,

Vă invităm la evenimentul de marcare a 20 de ani de la fondarea Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului (DMPDC). Sunt două decenii în care am desfăşurat activităţi în vederea protecţiei drepturilor copiilor aflaţi în situaţie de risc şi în conflict cu legea, pentru a preveni abandonul, separarea copilului de familie, precum şi pentru a dezinstituţionaliza copiii.

Intenţia de a organiza această activitate reprezintă un bun prilej de a puncta performanţele şi provocările prezente în sistemul de protecţie a drepturilor copilului din municipiul Chişinău.

Pe parcursul celor 20 de ani, DMPDC a dezvoltat 19 servicii sociale destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc, precum: centre de plasament, Serviciul asistenţă parentală profesionistă, serviciul de zi pentru copiii până la 3 ani; 2 servicii de zi pentru copii cu dizabilităţi; case comunitare.

În 2018, Direcţia urmează să inaugureze serviciul Locuinţă socială asistată pentru copii.

În cadrul activităţii vor participa reprezentanţi ai Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, Primăriei municipiului Chişinău, Direcţiei municipale de poliţie, precum şi organizaţiile nonguvernamentale partenere.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 14 noiembrie curent, ora 14.00, în sala de festivităţi din incinta Preturii sectorului Râşcani, adresa: str. Kiev, nr. 3.

Specialist în relaţii publice: Silvia Laşcu

Tel.: (022) 22-94-49,

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor