La Chișinău s-a desfășurat prima prezentare de modă a copiilor cu sindromul Down

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu Asociația „Sunshine” și IO Models School a organizat o prezentare de modă cu participarea copiilor cu sindromul Down și modelele cu experiență.

Scopul evenimentului a fost colectarea fondurilor pentru deschiderea unui centru pentru copii cu sindromul Down.

Evenimentul a fost deschis de către Natalia Boboc, care a interpretat imnul dedicat copiilor cu sindrom Down, ce poartă denumirea de „copiii soarelui”, datorită bucuriei, bunătății și entuziasmului lor.

La eveniment au participat: ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, E.S. Gürol Sökmensüer, avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, Valentina Stratan, reprezentanta Partidului ȘOR, Reghina Apostolova.

În cadrul evenimentului au fost prezentate brandul de haine „Mie dor”, cu cea mai recentă colecție „Primul sens”, ulterior, a urmat colecția „Milimia” și „Coreli”.

Șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc, a menționat că acești copii merită să aibă un centru al lor, un mediu protector în care să se simtă la ei acasă, iar prezentarea de modă este cu scop caritabil, de acumulare de fonduri inițiale pentru a începe edificarea unui Centru, unde copiii să beneficieze de toate serviciile necesare pentru reabilitarea și dezvoltarea acestora”.

Copiii au defilat pe podium în lumina reflectoarelor și a blițurilor aparatelor foto, alături de modele cu experiență, au transmis căldură și dragoste într-un fel al lor, special și au strălucit la fel ca un soare.

Atmosfera emoționantă a fost întreținută prin melodii de către interpretul Vitalie Dani.

În total în municipiul Chișinău sunt 120 de copii cu sindromul Down.

Sindromul Down nu este o boală, ci o modificare genetică cauzată de prezența a unui cromozom 21 suplimentar.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor