Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

La data de 22 mai, 2013, va fi organizată întîlnirea cu copiii orfani, absolvenţi ai ciclului de învăţământ mediu general, promoţia 2013.

Comunicat de presă.
Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului organizează întîlnirea cu copiii orfani, absolvenţi ai ciclului de învăţământ mediu general, promoţia 2013. Evenimentul  va avea loc la data de 22.05.2013 începând cu orele 15.00, Sala Mare a Primăriei municipiului Chişinău.

În discuţie vor fi puse aspecte privind incluziunea socială a tinerilor orfani, posibilităţi de încadrare în câmpul muncii, precum şi de continuare a studiilor. La acţiune vor fi prezenţi oaspeţi oficiali şi membri ai comitetului organizatoric. Printre invitaţi sunt reprezentaţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale, şi Familie, Ministerului Educaţiei,  a Primăriei municipiului Chişinău şi alte persoane de onoare. Prin desfăşurarea acestui eveniment se doreşte a crea o colaborare informaţională  pe toată verticala administraţiei publice, nivel central şi local, în asigurarea condiţiilor favorabile pentru însuşirea unei profesii/meserii de către absolvenţii cu statut de orfan, care ulterior va facilita încadrarea socială şi profesională a acestora.

În sistemul de protecţie a drepturilor copilului din municipiul Chişinău sânt în evidenţă 1661 de copii, dintre care 785 copii, ocrotiţi prin tutelă/curatelă. Din ei, 367 sunt orfani şi  rămaşi fără îngrijire părintească şi 1199 de copii care se află în sistemul rezidenţial.

Menţionăm că municipiul are 23 de copii aflaţi sub curatelă care absolvesc clasele a XI-XII-a.

Această activitate se organizează anual, în mod tradiţional, în incinta Primăriei municipiului Chişinău.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil

Arhiva articolelor