Masa rotundă cu genericul „Violenţa în mediul şcolar” la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri ”Eurica”, sectorul Buiucani

Masa rotunda 3 lucru in echipa

La data de 21.03.2014 în incinta Centrului Comunitar pentru Copii şi Tineri “Eurica”, str. A. Marinescu nr. 19/1, s-a desfăşurat masa rotundă cu genericul „Violenţa în mediul şcolar” la care au participat 16 copii din diferite categorii sociale.

Masa rotundă a avut ca obiectiv participarea şi implicarea elevilor la acţiuni de informare şi educare privind strategiile de prevenire a fenomenului violenţei.

Pe parcursul activităţii au fost supuse analizei şi dezbaterii cazurile de violenţă depistate în rândurile copiilor. Elevii au fost antrenaţi prin diferite exerciţii pentru a stabili noţiunea de violenţă,  tipurile acesteia, cauzele violenţei şcolare şi măsurile de prevenire a acesteia. De asemenea s-a realizat un chestionar, scopul căruia a fost de a depista dacă participanţii la masa rotundă s-au confruntat sau nu cu situaţii violente în şcoală.

Activitatea a avut ca scop îmbunătăţirea comunicării elev-elev, profesor-elev, prin crearea unui climat şi a unor relaţii pozitive cu clasele de elevi, în societate şi de asemenea stabilirea de comun acord a unor măsuri de mediere a conflictelor.

Copii au  fost receptivi, s-au implicat în discuţii, şi-au exprimat părerile, au răspuns la întrebări.

La finalul mesei rotunde împreună cu copiii am făcut o generalizare a temei abordate şi li s-au repartizat broşuri şi pliante pentru extinderea informaţiei şi promovare comunicării şi acţiunilor fără violenţă.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor