Moş Nicolae a venit cu surprize frumoase şi daruri pentru copiii aflaţi în dificultate din municipiul Chişinău

Sărbătorile de iarnă reprezintă un motiv deosebit de bucurie pentru fiecare creştin şi ne inspiră mereu la fapte bune şi nobile. Sărbătoarea Sfântului Nicolae este cu drag aşteptată de către toţi copiii, astfel Mitropolia Moldovei în comun cu Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului a organizat un şir de activităţi interesante pentru copiii aflaţi în dificultate.

Pe data de 19 decembrie, la Catedrala „Naşterea Domnului”, după  slujba dedicată Sfântului Nicolae, circa o 100 de copii care frecventează Centrele Comunitare pentru Copii şi Tineri din municipiul Chişinău au primit cadouri de la Moş Nicolae, care au fost înmânate  de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir.

Sărbătoarea a continuat în acelaşi spirit minunat la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie din municipiul Chişinău unde au fost prezenţi copii de la gimnaziul internat din Condriţa, care s-au bucurat de atmosfera feerică plină de cântece, colinde şi poezii dedicate sărbătorilor de iarnă. Copilaşii au avut parte de un master class, în cadrul căruia au confecţionat câte un brăduţ din hârtie, pe care urmează să-l împodobească acasă. De asemenea copiii au primit în dar câte o pungă cu dulciuri şi câte o iconiţă.

La biserica  „Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova a fost organizată o activitate frumoasă pentru copiii din Centrele de plasament din municipiul Chişinău, unde s-au implicat elevii Liceului Republican cu Profil Real care nu au rămas indiferenţi la durerea celor lipsiţi de dragostea părintească, venind cu colinde şi poezii creştine, precum şi cu cadouri pe măsura posibilităţilor. Copiii din centrele de plasament au avut parte de o atmosferă cu adevărat caldă şi prietenoasă, primind în dar cadouri de la Moş Nicolae.

Tot la biserica „Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova,  seara a avut loc activitatea „Întâlnire de suflet” destinată familiilor socialmente vulnerabile cu copii. Farmecul sărbătorilor de iarnă s-a făcut simţit prin colinde frumoase şi cuvinte pline de bunăvoinţă. Fiecare familie a primit în dar câte un colet cu produse alimentare.

Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului exprimă sincere mulţumiri şi deosebită recunoştinţă Mitropoliei Moldovei pentru contribuţie şi implicare  în activităţile caritabile cu prilejul sărbătorilor de iarnă, aducând astfel o rază de lumină şi bucurie în sufletul copiilor şi familiilor aflate în dificultate. În mod special, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului adresează cuvinte de recunoştinţă Părintelui Octavian Moşin care ne este mereu aproape şi se implică activ în toate activităţile caritabile organizate, dăruind mereu din bunătatea sa copiilor defavorizaţi.

              

One Response to “Moş Nicolae a venit cu surprize frumoase şi daruri pentru copiii aflaţi în dificultate din municipiul Chişinău”

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor