×

Ordinea de zi a ședinței lărgite din cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului din 07.02.2020

Astăzi, 07 februarie 2020, în cadrul ședinței operative lărgite, funcționarii publici și conducătorii serviciilor sociale/centrele de plasament din subordinea DMPDC au beneficiat de o instruire anticorupție privind rigorile integrității instituționale și profesionale de către ofițerul Centrului Național Anticorupție. Aceștia au fost familiarizați pe politicele de asigurare a climatului de integritate profesională și instituțională, institutul avertizorului de integritate, răspunderea pentru lipsa integrității și mecanismele de sesizare a CNA. Instruirea a avut drept scop sporirea gradului de conștientizare a angajaților DMPDC a riscului expunerii la tentativele de corupere și cele asociate, inclusiv dezvoltarea și consolidarea climatului de integritate instituțională și profesională.
Totodată, Aliona Guzun din cadrul AMT Buiucani a prezentat o informație cu privire la profilaxia epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare și infecțiilor respiratorii acute severe, evitarea îmbolnăvirilor și depistarea precoce în sezonul gripal.

Ulterior, Marin Strechie, manager al Serviciului Asistență stradală a prezentat un raport de activitate în contextul marcării a unui an de la lansarea serviciului.

La final, Vera Pșeneac, specialist principal în problemele socio-educative și comunitare a adus la cunoștința participanților despre desfășurarea campaniilor de informare și sensibilizare planificate în cadrul planului de activitate pe anul 2020.

Șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc, a mulțumit specialiștilor care au prezentat informații utile angajaților DMPDC.

DISTRIBUIE