Orfani, dar dornici de şcoală

Aşteaptă cu nerăbdare să păşească pragul şcolii, în speranţa că acolo îşi vor face mulţi prieteni şi le va fi mai bine. Vorbim despre copii orfani din centrele de plasament din capitală, şi nu numai, care în acest an vor merge în clasa întâi. Pentru ei, pregătirea de şcoală presupune mari emoţii, mai ales că părinţii nu le vor fi alături într-una dintre cele mai importante zile din viaţa lor. 20 dintre ei au avut totuşi astăzi un motiv de bucurie. Autorităţile municipale le-au oferit câte 4.000 de lei. Dar nu banii i-au impresionat pe micuţi, ci excursia la Grădina Zoologică, unde au fost răsfăţaţi cu dulciuri.

Ecaterina a împlinit 7 ani, iar pe 1 septembrie va păşi în lumea cunoştinţelor. Din păcate, părinţii ei n-o vor putea admira în noua ei postură, cea de elevă. Şi asta pentru că tatăl ei a părăsit-o când avea doar un an şi a fost decăzut din drepturi, iar mama, fiind bolnavă şi fără adăpost, nu şi-a mai permis să o întreţină. Deja de 4 ani Ecaterina se află în Centrul de Plasament „Speranţa Copiilor”, împreună cu fratele ei de doar 5 anişori. Pentru ea, educatoarea a devenit o a doua mamă.

Dacă mulţi dintre copiii de vârsta ei îşi petrec o mare parte din timp jucându-se la calculator, marea pasiune a Ecaterinei este cititul. În sala de şedinţe a Primăriei, micuţa i-a emoţionat pe cei prezenţi cu poezia pe care a recitat-o.

La fel ca şi eroina noastră, alţi 19 copii, rămaşi orfani după ce părinţii lor fie au decedat, fie i-au abandonat, au primit un ajutor financiar pentru a se putea pregăti de şcoală.

Cea mai mare bucurie pentru copii a constituit-o însă vizita la Grădina Zoologică.

În prezent, la evidenţa Direcţiei municipale pentru Protecţia Drepturilor Copiilor sunt 1.554 de copii rămaşi fără ocrotire părintească.

Sursa: www.jurnaltv.md

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor