Povestea lui Octavian Muntean – băiatul care îşi scrie viaţa în versuri

Octavian Muntean este un beneficiar al DMPDC, în pofida faptului că are o dizabilitate locomotorie, Octavian are multe activităţi cotidiene, făcând faţă cu brio tuturor cerinţelor din cadrul Centrului de recuperare activă şi reintegrare socială a copiilor şi tinerilor, Centru care îl frecventează cu regularitate şi plăcere. Aici şi-a descoperit pasiunea pentru aplicaţiile cu diverse ingrediente alimentare, jocul de dame, astăzi participând la diverse concursuri ocupând locuri de frunte.

Anul acesta a finisat clasa a 8-a cu note bune, iar pentru a se perfecţiona, Octavian are o listă lungă de manuale care urmează să le lectureze vara aceasta.

L-am găsit pe Octavian nerăbdător, emoţionat şi curios, repetându-şi versurile în şoaptă. Octavian este un copil talentat, îi place să înveţe şi să scrie poezii, activitate care o împarte cu mama sa, doamna Elena Muntean, angajată ca asistent personal în cadrul Serviciului social “Asistenţă personală”.

Când vine inspirația mama trebuie să îşi finalizeze toate treburile gospodăreşti şi să se aşeze la masă pentru ai putea transcrie pe foaie versurile lui Octavian, la dorinţa acestuia mama devine şi un adversar pe măsură la jocul de dame.

Doamna Elena este foarte mândră de fiul ei, fiind vădit emoţionată frunzăreşte  albumele cu pozele lui Octavian, pe când avea câţiva anişori şi îşi aminteşte cu drag de evenimentele distractive desfăşurate cu participarea membrilor ansamblului “Zdob şi Zdub”.

Octavian Muntean este un luptător, prin acţiunile sale desemnează un caracter puternic, o voinţă de fier, un suflet mare plin de bunătate şi blândeţe.

Octavian îi va aduce mamei multe bucurii, succese şi performanţe întrucât există în jur profesionişti care poate să-i ofere sprijin şi suport atât moral, cât şi financiar, în dependenţă de necesitățile acestuia, pentru aşi putea îndeplini visele.

Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului îşi propune ca în fiecare săptămână să prezinte publicului reportaje inedite cu implicarea beneficiarilor care beneficiază de serviciile Direcţiei. Cazuri reuşite ce demonstrează eficienţa creării serviciilor sociale, dar şi profesionalismul şi dăruirea cu care activează specialiștii din sistemul de protecţie a copilului din municipiul Chişinău, elemente ce contribuie îndeosebi la reabilitarea copiilor cu dizabilităţi, precum şi integrarea acestora în societate.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor