×

Provocări și oportunități în accesarea serviciilor

În contextul Campaniei de sensibilizare a societății pentru promovarea abilităților copiilor cu dizabilități, organizată în perioada 25 noiembrie – 9 decembrie 2019 de Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Serviciul de asistență parentală profesionistă, la data de 09.12.2019 a petrecut activitatea: ”Suntem diferiți, dar cu aceleași drepturi”, unde au participat copii ce beneficiază de plasament de răgaz, lungă durată și ai asistenților parentali.

În cadrul activității: ”Provocări și oportunități în accesarea serviciilor”, fiind prezenți asistenții parentali și familiile ce beneficiază de plasament de răgaz.

Copii au avut ocazia să se împărtășească cu succesele lor, cum sunt tratați de societate, iar prin desen visurile ce oferă speranțele pentru viitor.

Familiile ce beneficiază de plasament de răgaz și asistenții parentali au avut o întâlnire de suflet punctând temerile, progresele obținute de când s-a dezvoltat tipul de plasament de răgaz (anul 2012), cât și așteptările.

Prezența invitaților: doamnei Ina Nenov, manager al Centrului de recuperare activă și reintegrare socială a copiilor și tinerilor cu handicap fizic și doamnei Tamara Blanari, manager al Centrului de zi de resocializare și dezvoltare a copiilor cu nevoi speciale ”Atenție”, a lărgit vizorul spectrului de servicii oferite în cadrul centrelor și care pot fi accesate la necesitate de persoanele cu nevoi speciale.

DISTRIBUIE