Relansarea campaniei de prevenire şi combatere a fenomenului cerşetoriei și copiilor în situație de stradă

„Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm!” – acesta este mesajul Direcţiei Municipale Protecţia Drepturilor Copiilor (DMPDC) adresat cetăţenilor Republicii Moldova în cadrul relansării Campaniei de informare pe care o lansează printr-o conferinţă de presă. 
„Implicarea copiilor în cerşetorie este o afacere ilegală!”, astfel ca fiecare cetăţean trebuie să sesizeze poliţia de fiecare dată când vede un copil cerşind în stradă sau mame care cerşesc cu bebeluşi în braţe.

În anul 2018, în urma raziilor comune ale specialiştilor de la DMPDC şi angajații Poliţiei, au fost identificaţi 12 copii implicaţi în cerşit și 2 mame cu copii.

Prin campania „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm”, DMPDC dorește să atragă atenţia asupra fenomenului cerşitului, ca afacere ilegală în care sunt exploataţi copiii. Aceştia nu frecventează şcoala, sunt supuşi exploatării şi violenţei, care reprezintă forme grave de încălcare a drepturilor lor şi au nevoie de protecţie.

Conferinţa de presă de relansare a Campaniei va avea loc joi, 11 aprilie 2019, ora 11.00, în incinta Primăriei municipiul Chișinău (Sala rotundă).

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor