Sănătatea copiilor este prioritatea adulților


Sursa – foto: www.adplayers.ro

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului atenționează că rolul adulților în dezvoltarea armonioasă a copilului este foarte importantă, întrucât adulții sunt cei care ghidează drumul copiilor până la atingerea vârstei de majorat, atunci când copiii devin maturi și își pot asuma responsabilitatea de deciziile proprii.

Copiii, mai ales cei de vârstă fragedă, trebuie monitorizați încontinuu pentru că nu au capacitatea de a distinge ce este benefic sau periculos pentru sănătatea lor. Sunt foarte vulnerabili, neajutorați şi neadaptați la acțiunea factorilor mediului extern şi de aceea au nevoie de o protecţie specială și să învețe abilități menite supraviețuirii din partea persoanelor mature.

Copilul este o persoană care are nevoie și de multă dragoste, îngrijire corespunzătoare, atenție. Astfel, în ajutor vin adulții care îi învață pe copii să abordeze un comportament adecvat, respectuos cu oamenii din jur, o educaţie bazată pe principii și valori, dezvoltarea capacităţilor intelectuale, libertatea gândirii şi conştiinţei, apărarea demnităţii şi onoarei.

Prin urmare, fiind lăsaţi fără supravegherea adulţilor, copiii, de cele mai multe ori, se traumează, iar în cazuri de accidente, care se pot întâmpla din diverse motive și pot avea loc în diverse locații, precum este grădinița, școala, terenul de joacă, acasă, ș. a., acestora trebuie să li se acorde primul ajutor în mod prioritar.

Adulții sunt obligaţi să solicite asistenţă medicală pentru a asigura copilului cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge şi pentru a preveni situaţiile care pun în pericol viaţa, creşterea şi dezvoltarea copilului, dar și să beneficieze de urgență de serviciile medicale solicitate.

Un copil este total dependent de cei adulţi. Deci trebuie ca adulții să-și asume întreaga răspundere pentru viaţa şi securitatea lui.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor