Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

14713772_1697626970557425_5012036300564636950_nÎn contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri “Vatra” din sectorul Buiucani în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada” au desfăşurat un şir de activităţi educative în cadrul “Săptămânei de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Scopul activităţilor au fost de a informa copiii cu referire la fenomenul traficului de fiinţe umane, precum şi educarea acestora în spiritul comportamentului antitrafic.

La activităţi au participat: doamna Dina Sârbu, reprezentantul Centrului Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada”; doamna Marcela Iorgu, specialist principal în problemele socio-educative comunitare, doamna Luminiţa Cornos, pedagog social; doamna Diana Bucoveanu, conducător de dans; domnul Vasile Pidghir, conducator de canto, precum şi copii, părinţi şi bunici.

În cadrul activităţii copiii au fost informaţi despre traficul de fiinţe umane urmărind diverse spoturi publicitare, filme documentare, cazuri reale din viaţa unor victime al fenomenului respectiv, elaborând gazete de perete cu genericul: “Nu fi victima a traficului”, prezentări power point cu genericul: „De la speranţă, la disperare”, precum şi discuţii în baza studiului de caz ”Traficul de ființe umane: aspecte și probleme”.

Saptamâna antitrafic s-a finalizat cu un flash-mob cu genericul: ,,Libertatea e în mâinile noastre” desfăşurat în parcul din sectorul Buiucani unde au participat 30 de copii şi 15 părinţi.

Deasemenea trecătorilor le-au fost distribuite pliante informative utile despre traficul de fiinţe umane, cine sunt victimele traficului, cum identificăm un copil victimă, unde putem raporta un caz de trafic.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor