Sărbătoare pentru 16 copii rămaşi fără ocrotire părintească din evidenţa DMPDC

DSCN4665

Miercuri, 19.08.2015, a fost o zi deosebită pentru 16 micuţi rămaşi fără ocrotire părintească care vor păşi pentru prima dată pragul şcolii la 1 septembrie 2015. Această zi specială a început cu o întâlnire oficială în cadrul Primăriei municipiului Chişinău, unde copiii au fost aşezaţi la o masă rotundă cu reprezentanţii Autorităţii Publice Centrale, Primăriei municipiului Chișinău, Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Fondului municipal de susţinere socială a populaţiei.
Conform tradiţiei, fiecare copil a primit câte un ajutor financiar în sumă de 4000 de lei, pentru a se putea pregăti de noul an şcolar.
Sărbătoarea acestora a continuat cu o activitate distractivă organizată în comun cu McDonalds Moldova, unde copiii au savurat din dulciurile servite şi din atmosfera veselă creată de animatori.
În acest context ţinem să menţionăm, că actualmente în evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului sunt 1463 de copii rămaşi fără ocrotire părintească, dintre care 729 de copii sunt plasați în serviciul de tutelă/curatelă și 241 sunt plasați în alte servicii de plasament. În aceiaşi ordine de idei, considerăm oportun să reamintim că la finele fiecărui an şcolar sunt organizate întâlnirile Primarului general cu copii rămaşi fără ocrotire părintească, absolvenţi ai claselor a IX-a şi a XII-a, care prin intermediul Fondului municipal de susţinere socială a populaţiei, la fel au beneficiat de ajutor material în sumă de 3000 şi respectiv 5000 lei.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor