Ședință de lucru cu angajații Birourilor de Probațiune

În scopul reabilitării comportamentelor delincvente ale copiilor care se află în centrele de plasament din cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, astăzi, 18 mai 2019, șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc, a organizat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților Birourilor de Probațiune din cadrul Inspectoratului Național de Probațiune.

În cadrul ședinței, participanții au discutat despre identificarea metodelor optime de reorganizare a comportamentelor dificile, antisociale și delincvente ale copiilor, care se află în serviciile de plasament.

Astfel, pentru conștientizarea riscurilor la care se supun beneficiarii, dacă vor continua să abordeze un comportament delincvent, participanții au convenit de comun acord să organizeze o excursie la Penitenciarul pentru minori din Goian.

În această excursie beneficiarii vor putea vedea care sunt limitele în acțiunile lor, ce înseamnă un regim închis, respectarea strictă a regulilor de comportament, obligația de a lucra, de a strânge după sine, de a face ordine, ș. a. Având în vedere că procesul de reabilitare a comportamentelor acestor copii este de durată și implică acordarea serviciilor specializate, participanții au menționat și despre posibilitatea creării unei școli de cadeți cu scopul de-ai disciplina pe acești copii.

În acest context, urmează ca membrii grupului de lucru să colecteze informații argumentative și probe concludente despre necesitatea creării acestei școli.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor