Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Seminar final cu genericul: “Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”

---------------------- 553

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor din Chişinău a găzduit o delegaţie din Italia, care a avut ca scop al vizitei: cunoaşterea activităţilor centrelor comunitare pentru copii şi tineri din municipiu, în vederea realizării unui schimb de experienţă.

La întruniri au participat psihologi, pedagogi, specialişti din domeniul socio-educativ comunitar şi specialişti responsabili de copiii în situaţi de risc şi în conflict cu legea. Vizita de studiu a delegaţiei s-a finisat cu un seminar organizat la data de 02 octombrie 2015, care a avut ca obiectiv: schimbul de experienţă în organizarea eficientă a activităţii socio-educative pentru crearea spaţiilor sigure şi prietenoase copiilor aflaţi în situaţii de risc. Activităţile respective s-au încadrat în proiectul: “Schimb de experienţe între Moldova şi Italia în prevenirea comportamentului deviant la minori”, implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 24 octombrie 2015. De instruiri în cadrul proiectului au beneficiat peste 350 de specialişti atât din capitală cât şi din raioanele: Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Străşeni. Mesele rotunde, seminarele de instruire, şedinţele de lucru cu participarea angajaţilor subdiviziunilor DMPDC, dar şi altor structuri statale şi neguvernamentale au contribuit la intensificarea colaborării intersectoriale – condiţie esenţială în asigurarea calităţii serviciilor prestate.

Dar cel mai important rezultat al proiectului îl constituie creşterea numărului de adolescenţi care frecventează centrele comunitare pentru copii şi tineri.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor