×

Sincere mulțumiri pentru donația acordată din partea Ambasadei SUA

Astăzi, pe data de 10 iulie, în cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului a avut loc evenimentul de donare a 30 de dispozitive, jocuri şi materiale didactice pentru 30 de copii cu nevoi speciale – beneficiari ai Serviciilor Sociale de zi.

Participanți la eveniment au fost: 

  1. Reprezentanţa SUA: Adjunctul şefului misiunii diplomatice al ambasadei SUA în Moldova – H. Martin McDowell;
  2. Parteneri: A.O. „Tinereţe Floare”, director -Igor Hîncu și Novac-Hîncu Victoria;
  3. Primăria mun. Chişinău: Ion Ceban-primar general, Angela Cutasevici – viceprimar.

Serviciile sociale prezente:

  1. Serviciul social Centrul de zi de socializare şi reabilitare a copiilor „Casa Speranţei”;
  2. Serviciul social Centrul de zi Centrul de recuperare Activă şi Reintegrare Socială a Copiilor şi Tinerilor cu Handicap Fizic;
  3. Serviciul social Centrul de zi şi de socializare şi dezvoltare a copiilor cu necesităţi special “Atenţie”;
  4. Centrul de zi şi activităţi “START” pentru persoane cu dizabilități de intelect;

În acest context, Direcția Municipală aduce sincere mulțumiri Ambasadei SUA pentru donația acordată copiilor cu necesități speciale din familii defavorizate și Primăriei mun. Chișinău pentru implicarea în vederea extinderii proiectului „Dispozitive care vor conecta familiile dincolo de spitale”, implementat prin intermediul AO „Tinerețe Floare”, autoarea ideii proiectului – Victoria Novac. În această provocare cumplită și incontestabilă pentru existența continuă a umanității (COVID-19), ne-am propus să contribuim la integrarea în societate a copiilor cu nevoi speciale. Micile victorii duc la victorii mari.

,, Impactul acestei donații va servi un suport esențial în asistarea și susținerea copilașilor. Vă mulțumim pentru dedicație și atitudine”, a declarat Volontir Valentina – șef interimar al DMPDC.

DISTRIBUIE