Telefonul copilului
image_viewer
Sigur Online
Untitled-2
Internet sigur
internet-sigur.png
Servicii sociale
Untitled-1
Galerie video

galerie-video.png

Galerie foto

galerie-foto.jpg

Snejana Taraburcă – tânăra care pictează ceia ce simte

Pe Snejana Taraburcă am cunoscut-o acum câteva luni când îşi lansa o expoziţie de picturi în incinta Centrului Divertis. Astăzi, la fel de emotivă şi modestă, ne-a deschis uşa casei pentru a ne arăta cum trece o zi din viaţa artistei.
Am găsit-o pe Snejana pictând cu mare grijă una din lucrările ei, cu pensula în mână şi înconjurată de cei dragi, artista desenează pe pânză reflecţiile propriei trăiri.

Snejana este o tânără cu nevoi speciale, care a întâlnit în drumul ei multe provocări şi impedimente, însă nu s-a dat bătută niciodată continuând să îşi picteze viitorul cu cele mai calde culori. Peisajele din natură o fascinează pe Snejana, astfel, ori de câte ori are ocazia, tânăra pictează cele mai largi câmpii, casele din satele Moldovei, romaniţe, bujori, marea albastră şi multe altele.

Snejana şi-a descoperit talentul frecventând cercul de pictură, ulterior acest hobby a devenit o activitate cotidiană, care îi permit tinerei să îşi exprime chiar şi cele mai tăinuite sentimentele printr-o modalitate artistică inedită. O face profesionist, iar visul de a avea un atelier îi dă aripi Snejanei să creeze cele mai magice lucrări.

Tânăra are în palmaresul său o mulţime de diplome, medalii şi 4 expoziţii lansate, de asemenea Snejana are rezultate bune la învăţătură, astfel, prin activitatea pe care o desfăşoară reprezentanţii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” i-a decernat mai multe menţiuni, precum: „Ce-a mai bună elevă…”, pentru promovarea imaginii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Artista este laureat al concursului municipal de expoziţii personale şi desene „Tânărul plastician” – 2014, 2015, 2016, Ars Adolescentina, a participat la concursul naţional „Vara începe cu un zâmbet” cu expoziţia personală „Zi cu zi torcând culoare”, organizat de Casa Radio, dar şi la concursuri din România, Rusia.
Idolul Snejanei este artistul şi profesorul Victor Cobzari, acesta o învaţă diverse tehnici pentru a se perfecţiona.

Tânăra îşi face timp şi pentru lectură, acum citeşte romanul Raţiune şi simţire de Jane Austen, totodată tânăra găteşte foarte gustos. Ea şi-a impresionat mama cu reţete de salate, paste şi zeamă de casă.
În familia Taraburcă desenează de la mic la mare, mama la fel este o pictoriţă amatoare, iar când îi vine inspiraţia desenează personaje din basme, peisaje, obiecte din natură.

Familia Snejanei este vizitată sistematic de specialiştii Serviciului social „Asistenţă personală” din subordinea Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, întrucât mama este angajată ca asistent personal în cadrul serviciului respectiv.

Snejana este o luptătoare, o tânără ambiţioasă ce demonstrează că nici un impediment, nici o dizabilitate nu poate să stea în calea celui care doreşte să îşi realizeze visele.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor