Specialiștii din sistemul de protecție a copilului din municipiului Chișinău participă la seminarul metodologic ”Servicii sociale specializate pentru copii și tineri ieșiți din sistemul de îngrijire”

În perioada 21-23 mai 2019, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu Lumos Foundation Moldova desfășoară o rundă de instruiri destinate specialiștilor din subordinea DMPDC.

Crearea serviciilor specializate pentru copiii și tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire reprezintă una din prioritățile municipalității în vederea susținerii continuă a beneficiarilor.

Instruirea a inițiat cu cuvântul de salut al șefului interimar al Direcției, Lucia Caciuc, ulterior mesaje de salut au exprimat președintele Lumos Foundation Moldova, Domnica Gânu și reprezentanta Lumos Foundation UK, Naomi Deutsch.

În cadrul instruirii participanții vor identifica necesitatea serviciilor pentru tinerii care părăsesc sistemul de îngrijire, ce fel de servicii au nevoie beneficiarii, cum funcționează serviciile sociale în Marea Britanie, cadrul legal internațional referitor la servicii sociale pentru tineri, ș. a.

Menționăm, că la moment în municipiului Chișinău urmează să se deschidă 2 servicii sociale pentru copii și tinerii ieșiți din sistemul de îngrijire: Centru de resurse și suport pentru copii și tineri și Serviciul social pentru tineri „Locuință socială asistată”.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor