„Sunt important, nu mă ignora!”

 „Sunt important, nu mă ignora!” – acesta este mesajul Direcţiei municipale protecţia drepturilor copiilor (DMPDC) adresat cetăţenilor Republicii Moldova în cadrul campaniei de informare și sensibilizare în scopul prevenirii și combaterii neglijării copiilor pe care o lansează printr-o conferinţă de presă.

Un alt mesaj din partea autorităţilor publice locale este că adulții sunt responsabili de a le crea copiilor un mediu favorabil de dezvoltare fizică și intelectuală adecvată, respectarea drepturilor și protecția de orice formă de abuz față de copii.

În 2017, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a înregistrat și evaluat 594 sesizări privind cazuri suspecte de violență față de copii, dintre care în cazul a 332 copii abuzul s-a confirmat.

Cele mai multe cazuri sunt de neglijare (45%), urmate de abuzul fizic (33%) și cel psihologic (21%). Cei mai expuși abuzului sunt copiii cu vârsta între 11-15 ani (42%), urmați de copiii cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani (30%). De cele mai multe ori abuzatorii sunt persoane apropiate copiilor: 57% – părinți și 12% – rude.

Prin campania „Sunt important, nu mă ignora!”, DMPDC și instituțiile partenere doresc să informeze și să sensibilizeze societatea, dar mai ales a reprezentanții legali ai copiilor și actorii sociali implicați în oferirea asistenței, grijii, afecțiunii în vederea excluderii neglijării copiilor. Totodată, prin mesajele transmise, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului împreună cu organizațiile partenere doresc să atragă atenția și asupra efectelor negative pe care le are acest fenomen, iar în cazul sesizării acestui abuz să apeleze persoanele responsabile cu atribuții în protecția copilului, în municipiul Chișinău – Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, la numărul de telefon: 022 242702.

Pentru promovarea mesajului au fost produse bannere online, broșuri și postere informative.

Conferinţa de presă de lansare a  campaniei va avea loc vineri, 21 decembrie 2018, începând cu ora 10.00, în sala rotundă (bir. 15) a Primăriei municipiului Chișinău.

Pentru detalii, contactați Silvia Lașcu, specialist relații publice DMPDC, la nr. de tel.: 079707208 .

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor