Training destinat specialiștilor din Serviciul asistență stradală

În perioada 20 – 21 iunie 2019, în incinta DMPDC se desfășoară training-ul destinat specialiștilor din Serviciul asistență stradală și specialiștilor responsabil de protecția copilului în conflict cu legea. În cadrul trainingu-lui, formatorii din Marea Britanie, Karen Tatom și Jonny Pretice prezintă participanților obiectivele de avertizare și învățare a sănătății copilului. La fel, specialiștii au fost informați despre profilul beneficiarilor, metode de lucru cu beneficiarii din categoriile dificile (copii în situație de stradă), comunicare/adresare și câștigarea încrederii.

Formatorii au menționat și despre protecția copilului (Piramida lui Maslow), experiențele nocive infantile (abuz fizic, verbal, sexual, neglijare fizică și emoțională, ș.a), riscul de abuz și evaluarea acestuia prin reacționarea la semnele pe care le însoțește acesta, evaluarea familiei/copilului, utilizarea informațiilor de la Poliție, instituțiile educaționale, instituțiile medicale/sociale.

La finalul trainingu-lui, șeful interimar al Direcției, Lucia Caciuc, a mulțumit formatorilor și a decernat participanților certificate de participare. Training-ul este organizat de Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în parteneriat cu Asociația Obștească „New Hope Moldova”.

Scrie un comentariu

Căutare în site
Ajută un copil!
Ajuta un copil
Arhiva articolelor